Главният прокурор на България Иван Гешев присъства на 71-ото издание

...
 Главният прокурор на България Иван Гешев присъства на 71-ото издание
Коментари Харесай

Иван Гешев на Националната молитвена закуска: Тя създава приятелства в интерес на демократичните държави

 Главният прокурор на България Иван Гешев участва на 71-ото издание на Националната молитвена закуска във Вашингтон, давана от американския президент. Това се вижда от фотоси, оповестени във Фейскбука на Прокураурата. 
 
Снимките са съпроводени от следния коментар на Гешев: " Националната молитвена закуска основава другарства в полза на фамилията на демократичните страни ".
 
От фотосите се схваща, че украинският президент Володимир Зеленски е отправил видеобръщение към участниците в събитието.
 
 Зеленски приказва пред участниците Зеленски приказва пред участниците
Реч пред аудиторията е държал кралят на Йордания Абдула Втори, както и неговата брачна половинка кралица Рания. Абдула Втори е един от най-големите съдружници на Съединени американски щати в арабския свят.
 
 Абдула Втори Абдула Втори Източник: Фейсбук
На Националната молитвена закуска изявление е направил и Билавал Бхуто Зардари, външен министър на Пакистан и наследник на Беназир Бхуто, първата жена водач на мюсюлманска страна в актуалната история, починала при атентат през 2007 г. 
 
 Главният прокурор е имал персонална среща с конгресмена от Републиканската партия Пийт Сешънс Главният прокурор е имал персонална среща с конгресмена от Републиканската партия Пийт Сешънс Източник: Фейсбук

По-късно основният прокурор е имал персонална среща с конгресмена от Републиканската партия Пийт Сешънс, която евентуално се е провела в офиса на политика в Конгреса. Гешев и Сешънс са снимани до момента в който беседват на фона на Капитолия. Преди два дни фотография, на която американският конгресмен прегръща българския обвинител №1 провокира мнения измежду съперниците на Иван Гешев у нас. Сешънс е наследник на някогашен шеф на Федералното бюро за следствие.
 
Още в четвъртък от обява в туитър стана ясно, че Гешев е имал персонален диалог и с Робърт Адерхолт - конгресмен, който от години се интересува от протичащото се на Балканите.
 
Самата Национална молитвена закуска по традиция бе открита с тирада на американския президент Джо Байдън, която той произнесе от центъра за гости на Конгреса пред публика от към 450 конгресмени, представители на държавната администрация и общественици. Байдън прикани за единение на американската нация. На няколко пъти в речта си президентът приказва за потребността от възобновяване на разговора сред демократи и републиканци.
 
Знаковото бе и това, че Джо Байдън бе седнал до ръководителя на Камарата на представителите – републиканецът Кевин Маккарти, който бе определен на поста след цели 15 гласувания в Конгреса, които се организираха при започване на януари.
 
Американският президент Джо Байдън поздрави и над 1300-те интернационалните посетители, които както и в предишни години следиха речта от зала, намираща се наоколо до Капитолия.
 
На Националната молитвена закуска изявление е направил и Билавал Бхуто Зардари, външен министър на Пакистан и наследник на Беназир Бхуто, първата жена водач на мюсюлманска страна в актуалната история, починала при атентат през 2007 година
 
Във фейсбука на прокуратурата се виждат фотоси на основния прокурор Иван Гешев с някогашния сръбски вицепремиер и някогашен външен министър на Сърбия Вук Драшкович, който след началото на войната на Русия против Украйна настоя сръбската страна да се разграничи от Москва.
 
Има и фотоси на Гешев и с двама косовски водачи – Ахмет Шала, финансов и стопански министър на Косово сред 2008 и 2011 година и Мемли Красничи, един от младите политици на размирната република и водач на опозиционната демократическа партия в Прищина.
 
Снимките на Гешев от 71-та годишнина Национална молитвена закуска опровергават изказванията на някои политици и медии в България, че Обвинител №1 няма да е посетител на обичайното събитие, което се организира всеки първи четвъртък на февруари във Вашингтон.
 
Както към този момент писахме, по същото време във Вашингтон е планувано друго събитие, проведено от някогашни и сегашни сенатори и конгресмени, които са имали роля в провеждането на закуските до момента. Това е така наречен Международна фондация, известна и като " Семейството ". Сред нейните деятели са и pete конгресмените републиканци Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс. Прокуратурата заяви, че Гешев е във Вашингтон по тяхна покана.
 
В националната молитвена закуска могат да вземат участие единствено лица с покана излиза наяве от уеб страницата на уредниците. Такава могат да насочат конгресмени и сенатори.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР